Lokaal

Eerste spadesteek in Aalter

Aalter - 26 april 2023
Eerste spadesteek in Aalter

Fiberklaar heeft de uitrol van zijn open glasvezelnetwerk in Aalter ingezet met een symbolische spadesteek op maandag 24 april 2023. Dit feestelijke moment vond plaats in het bijzijn van schepen Mathias Van de Walle. Daarnaast plaatsten we op de eerste dag van de werken ook de eerste van de vier PoPs in de gemeente. Een goede start! Fiberklaar rolt in Vlaanderen zijn open glasvezelnetwerk uit met de ambitie om Het glasvezelnetwerk in Aalter omvat 10.400 potentiële huisaansluitingen, goed voor 160 km glasvezelkabel. 

PoPplaatsing_Aalter_20230424

Nieuw in het straatbeeld zijn de PoPs, of kleine nutshuizen, van Fiberklaar. Zo’n PoP vormt het ‘kloppend hart’ van het netwerk. Van daaruit trekt Fiberklaar duizenden glasvezelkabels tot in de woningen zodat bewoners kunnen genieten van de voordelen van de nieuwe fibertechnologie. 

Verloop van de werken 

De werken zijn gestart in de wijk Aalter-Brug en zullen al snel worden uitgebreid naar Knesselare en Ursel. Wanneer de werken in de straat beginnen, ontvangen bewoners enkele dagen op voorhand een brief in de bus met de nodige praktische informatie.

Via de home surveys, dat zijn huisbezoeken voorafgaand of tijdens de werken, kunnen Aalternaren in het aansluitbare gebied samen met de technicus bespreken hoe de glasvezelkabel het beste tot in de woning wordt gelegd. 

Aannemer Fiber4Flanders voert de werkzaamheden in Aalter uit. Heb je vragen over de aanleg van fiber in jouw buurt? Neem dan rechtstreeks contact op met aannemer Fiber4Flanders via fiber4flanders@fiberklaar.be of het nummer 0800 27 001 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur).

Voor algemene vragen over een fiberaansluiting, kun je terecht bij Fiberklaar via service@fiberklaar.be of 078 31 99 87. Via onze adreschecker kun je nagaan of jouw adres in een aansluitbare zone ligt.