Nieuwsbericht

Goed nieuws voor Beveren: we bouwen er hét fibernetwerk

FBK-ANNOUNCE-Beveren-Header

Een nieuwe gemeente in het Waasland krijgt een serieuze digitale boost. Na Sint-Niklaas, Kruibeke en Temse zegt nu ook Beveren ‘ja’ tegen het netwerk van de toekomst. Omdat 20% van de inwoners, voornamelijk in Haasdonk, Melsele en Vrasene al een gratis fiberkabel aanvroeg, bouwen we er binnenkort ons fibernetwerk. 

Fiber in Beveren

Fiber – ook glasvezel genoemd – tilt je onlinebeleving een niveau hoger. De technologie is bijzonder stabiel, storingvrij en kan hoge datavolumes aan. Dat is nodig, want we doen met z’n allen steeds meer online. Met hoeveel personen of toestellen je ook tegelijk verbonden bent: glasvezel biedt je altijd een eersteklas internetverbinding! 

Daarnaast kies je helemaal zelf met welke provider je in zee gaat. Da’s een groot voordeel van ons open netwerk: het is toegankelijk voor elke provider die er z’n diensten op wil aanbieden. Je vindt dus sowieso een fiberpakket op maat bij een van de deelnemende internetprovider 

Aannemer Constructel gaat aan de slag 

Aannemer Constructel bouwt in Beveren ons open fibernetwerk. Hij gaat eerst langs bij elke aansluitbare woning om te kijken hoe de glasvezelkabel het best binnenkomt. Vroeg je nog geen fiberaansluiting aan? Dat kan nog altijd via onze website of tijdens het bezoek van de aannemer.  

Wij van Fiberklaar houden je via de post op de hoogte over de aanleg in jouw buurt.   

Vier mee op 10 januari 

Grote successen moeten gevierd worden. Daarom nodigden we alle inwoners van Beveren uit op dinsdag 10 januari 2023 in LAGO Beveren De Meerminnen. Iedereen was er doorlopend welkom tussen 14.00 en 19.00 uur. We vertelden, samen met onze aannemer, hoe de bouw van ons glasvezelnetwerk verloopt. De aanwezigen maakten er ook kennis met de providersdie hun internetdiensten zullen aanbieden op ons open glasvezelnetwerk. 

Bekijk alle nieuwsberichten