Onze handige toolkit voor syndici en mede-eigenaars

20230850-Fiberklaar-Toolkit-Beeld-NL

Een handleiding voor syndici en mede-eigenaars

We hebben een brochure voor je klaar waarin we niet alleen de verschillende stappen uitleggen onderweg naar fiber in je gebouw. Jawel, we geven je ook inzicht in de manier waarop we de fiberkabel binnenbrengen en vastmaken. 

Mandaad

Omdat de statutaire algemene vergadering slechts jaarlijks plaatsvindt, neem je best onderstaande agendapunt mee op de eerstvolgendealgemene vergadering.

"Mandaat aan de syndicus om samen met Fiberklaar te bekijken waar glasvezel in het gebouw kan worden binnengebracht en hoe de appartementen kunnen worden aangesloten op het fiber-to-the-home netwerk, met goedkeuring om de verticale bekabeling aan te leggen synchroon met de uitrol van het glasvezelnetwerk in de zone waarin het gebouw zich bevindt."

minimumgrootte

De minimale breedte van het logo is 300 px (digitaal — voor niet-retina schermen is dit 200 px) of 30 mm (print).

minimumgrootte2

Wanneer het logo uitzonderlijk toch kleiner geplaatst moet worden, gebruik dan het logo zonder tagline (niet kleiner dan 100 px of 15 mm).

Kleurenversies

Het Fiberklaar-logo mag alleen deze kleurencombinaties hebben. Klik op de button om de verschillende versies te downloaden.

Logo met tagline

Het Fiberklaar-logo wordt vaak gebruikt in combinatie met een tagline. Deze versie van het logo ligt vast en kan daarom niet worden gewijzigd. Het kleurgebruik is hetzelfde als bij het algemene logo.

Klik op de button om dit logo te downloaden.


Vraag & Antwoord

Je bewoners zitten ongetwijfeld met vragen over ons fibernetwerk. Wij beantwoorden vragen die we zelf vaak ontvangen, maar helpen je natuurlijk graag als je hier het antwoord niet vindt. Neem dan contact op via ons formulier.

Wat als je als syndicus fiber wil aansluiten in je gebouw?
 1. Check je gebouw
  Ga eerst na of we jouw gebouw kunnen aansluiten op ons fibernetwerk. Vul het adres in op onze homepagina en doe de check.

 2.  Bezorg ons een lijst met gebouwen die jij beheert 
  Stuur je lijst door via ons contactformulier. We bekijken vervolgens welke gebouwen we kunnen aansluiten op ons fibernetwerk en brengen je in contact met de juiste aannemer om een technische inspectie in te plannen. Zo krijg je per locatie een duidelijk beeld over hoe wij fiber zullen installeren. 

 3. Wij nemen contact op
  We brengen jou in contact met de juiste aannemers voor jouw gebouwen.
  Onze aannemer maakt graag een afspraak voor een technische inspectie.

  Nog geen nieuws ontvangen? Contacteer ons voor meer info. We helpen je snel verder.
Hoeveel kost zo’n aansluiting?

We voeren zowel de werken in de straat, in de gemeenschappelijke ruimtes én in de appartementen helemaal gratis uit — op voorwaarde dat het gebouw aansluitbaar is. Wil een bewoner na de werken toch een fiberaansluiting, dan kunnen er kosten aangerekend worden.

Hebben mijn bewoners op elk moment internet — tijdens en na de werken?

De werken die we uitvoeren, zullen geen onderbrekingen of storingen veroorzaken. De bewoners kunnen hun huidige internetkabel en -diensten blijven gebruiken. Ze schakelen pas over op internet via glasvezel als de provider van hun keuze de fiberaansluiting activeert.

Een fiberabonnement is niet verplicht, maar een aansluiting is sowieso interessant. Het bereidt bewoners voor op de digitale toekomst, waarin glasvezel belangrijk zal zijn.

Wat moeten eigenaars en huurders precies doen?

Leggen we fiber aan in het gebouw, dan bieden we alle bewoners een gratis aansluiting aan. Als de installatie in de
gemeenschappelijke delen bijna is afgerond, kunnen eigenaars kiezen voor een persoonlijke fiberkabel in hun appartement. Pas na de activatie van hun abonnement bij een deelnemende provider, zal de glasvezelaansluiting effectief werken.

En wat met huurders? Die moeten de installatie bespreken met de verhuurder. De bewoner kan wel zelf een fiberabonnement afsluiten bij een van de deelnemende internetproviders.

Moet iedereen in het gebouw een fiberaansluitingnemen?

Nee, we geven iedere bewoner keuzevrijheid. We voorzien in de technische ruimte standaard een fiberkabel voor elke wooneenheid, zodat (toekomstige) bewoners later eenvoudig kunnen kiezen voor fiber — mogelijk met installatiekosten. Belangrijk is wel dat er een goedkeuring is voor de plaatsing van het kabeltraject in de gemeenschappelijke delen of op de façade.

Heb je nog vragen?

Niet alleen ons netwerk is betrouwbaar, ook op Fiberklaar zelf kun je al-tijd rekenen. Neem gerust contact op, dan bekijken we zo snel mogelijk hoe we jou kunnen helpen.

Heb je nog vragen?

Niet alleen ons netwerk is betrouwbaar, ook op Fiberklaar zelf kun je al-tijd rekenen. Neem gerust contact op, dan bekijken we zo snel mogelijk hoe we jou kunnen helpen.

Laat je gegevens hieronder achter.

Contacteer ons